TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

http://decoupagetissueonline.blogspot.com/

Friday, March 14, 2014

Decoupage Project: Board

Salam semua... jumpa lagi.... cantikkan cottage ni.... taman dia mmg penuh bunga... Projek kali ni guna napkin COTTAGE.... kalau boleh bukak link ni maknanya napkin ni masih ada stok... kalau klik lepas tu kosong jer,,, maknanya napkin tu dah habis.... Jadi jangan ketinggalan dapatkan napkin ni... Kali ni saya guna board mdf... untuk background tu saya syorkan warnakan putih dulu... lepas tu tampal napkin.. untuk langit tu kita warnakan biru... just goreskan warna biru je.... bunga biru dan daun yang ala-ala berguguran tu saya guna napkin ni... BLUE FLOWER... Setakat ni dulu... jumpa lagi....

Monday, March 10, 2014

Decoupage Project: Penutup Cat

Salam semua... penutup tonng cat!!!! Jangan terkejut pulak... hehe... hari tu lepas selesai mengecat rumah... terpikir nak buat apa dengan penutup ni... tong dia bolehla gunakan sebagai pasu tanam pokok... tutup cat ni boleh ker didecoupagekan?... Jadi bila datang jer idea terus jer sapu background colour, bila kering jer tampal napkin ni... KEKWA... Bolehla jadi hiasan di taman nanti... Jadi kepada rakan semua yang baru lepas mengecat tutup tong tu jangan dibuang yer... jom tukar jadi hiasan taman.... Selamat mencuba.... Jumpa lagi...

Saturday, March 8, 2014

Decoupage Project: IKEA Clock

Salam semua rakan-rakan pengunjung blog ni.... lama sungguh tak update project terbaru... sebenarnya banyak projek telah siap cuma tak berkesempatan nak diupload jer... kali ni makeover jam ikea.... jam ni dah rosak... nak buang sayang plak... tapi nak buat apa dengan jam yang dah rosak... So dengan decoupage macam2 benda kita boleh transformkan. Saya guna napkin baru... saja nak try... tisu tu boleh tengok kat sini CHIKEN....

Thursday, December 19, 2013

Decoupage Project: Tin Biskut

Salam sejahtera semua... sambungan projek yang hari tu.... kali ni decoupage pada tin biskut pulak... nak nampak meriah... deco² dengan manik dan bunga lace... kawan² semua bolehla try... nampak mcm bekas hantaran pulak...

Monday, December 9, 2013

Decoupage Project: Chocolate Box

Assalam semua, dah lama tul tak update blog ni.... project ni pun dah lama siap.. kali ni saja deco2 kasi meriah sikit. Box tu saya guna bekas ferrero rocher ... kasi paint dengan pink colour then tampal tisu sikit... Saya deco dgn riben, manik dan lace pink.. Hari tu pergi nilai 3 borong lace... tapi bkn semua kedai ada jual lace jenis ni... kena masuk banyak kedai... tapi alhamdulillah jumpa jugak apa yang dihajati. So kepada rakan2 decoupage leh la cuba idea ni... Tambahan pula musim orang kawin nih... blh juga dibuat kotak hantaran... sekian dulu... paper napkin corak ni saya tak jual ok... ada stok balance yang dulu2 jer...

Monday, September 23, 2013

Decoupage Project: Board

Projek cepat siap... mula-mula sapukan background colour warna putih, biarkan kering then tampal napkin... guna 1/4 dari napkin tu... Kali ni guna napkin TEA TIME.... Untuk warna border tu, saya guna warna coklat + hitam. Sekian..

Thursday, September 5, 2013

Decoupage Project: Bottle


Salam... projek pada botol lagi... material yang senang dapat.. hehe... kali ni make oever botol yang telah didecoupagekan sebelum ni... biasala kalo dah lama tu... tak varnish plak mana nak cantik... corak pun dah kusam... jadi kita ubahsuai design dia... background tu saya guna acrylic paint josonja... sand island... untuk napkin pula saya guna HYDRANGEA NAPKIN dan GREEN POLKADOT.. Sehingga itu dulu... jumpa lagi...

Monday, September 2, 2013

Decoupage Project: Soucer


Salam semua... apa khabar.. ketemu lagi setelah bercuti raya... hehe... lama tul cuti buat decoupage... kepada anda semua saya ucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin. Maaf jika sepanjang penulisan saya diblog ini ada kata menguriskan anda semua. Pada kali ni saya decoupage soucer atau piring lama... saya guna piring melamine.. ringan sikit kalau digantung didinding... kalo jatuh takdela berderai... cam biasa background dia cat kapur yang saya mixkan dengan acrylic paint.. Napkin kali ni guna HERB NAPKIN . Ok selamat berdecoupage semua...

Monday, July 22, 2013

Decoupage Project: Frame

Salam semua... kita berjumpa lagi... kali ni kita decoupage bingkai gambar pulak... mudah dan ringkas jer cara nak decoupage frame ni... mula² kita warnakan frame dgn warna putih... selepas tu kita gunting napkin ikut bentuk frame... last skali kita tampal napkin... siap... Mudahkan... tak perlu gunting ikut bentuk bunga tu pun... gunting petak² jer... he he... Napkin yang saya guna kali ni MIXED ROSES... Sekian dulu..

Friday, July 19, 2013

Decoupage Project: Tray

Salam pagi jumaat... apa khabar semua.. ketemu lagi.... kali ni saya decoupage tray lama... tray yang dah sumbing mcm pic kat atas.. hehe... asalnya tray ni mak saya dah buang... tapi bila saya tgk ukiran dia cantik... so apa lagi.. kita make up la tray ni... cam biasa background dia cat kapur.. border tu guna acyrilic paint... border tengah tu saya campurkan retarder dgn warna coklat... so nampak cam shading.... Napkin kali ni guna ROSE NAPKIN motif rama-rama tu saya guna napkin BUTTERFLY. Ok selamat berdecoupage semua...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kerongsang dan Gelang..

Kerongsang dan Gelang..
Jom Tgk kat sini http://kerongsangdangelang.blogspot.com/