TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

http://decoupagetissueonline.blogspot.com/

Friday, February 22, 2013

Decoupage Starter Kit

Salam semua.... Ramai yang tanya saya bila nak jual kit untuk decoupage... susah nak cari... memang susah pun... jadi untuk tak menghampakan semua saya pergi cari untuk anda.... Maka jadilah starter kit ni. Saya jual pada harga RM50.00 untuk Semenanjung Malaysia dan RM55.00 untuk Sabah dan Sarawak... Harga ni termasuk Pos Laju... Apa yang anda akan dapat?
1. 80ml Sealer iaitu gam untuk lekatkan tissue...
2. 80ml Varnish iaitu sebagai pengilat hasil decoupage anda. Varnish ni kalis air, so kalau nak letak hiasan anda kat luar pun tak jadi masalah..
3. 2 keping paper napkin. Anda bolehlah pilih kat kedai saya http://decoupagetissueonline.blogspot.com/ Syaratnya: anda haruslah memilih napkin  RM 1.50(2keping). Setiap keping tu hanya satu corak dibenarkan. Kenapa camtu? Sebabnya stok yang ada limited... kalau sapu semua sian kengkawan yang lain..
4. Manual camner nak buat decoupage...

Nanti mesti ada yang tanya, kenapa tak jual warna, gesso dan colour nak buat backgroud? Saya jawab siap-siap... Sebabnya anda tak perlu pun nak guna tu semua kalau nak memula buat decoupage nih.. sebabnya banyak cara yang boleh guna nak gantikan untuk buat background tuh. Camner?
1. Anda boleh pakai spray paint jer... carilah background apa yang anda nak... bukan takat mdf board... perabot pun bleh gak... pastu tampal jer napkin... seeloknya carila spray paint warna putih... atau yang warna pink cerah... lagi cantik...
2. Kalau susah nak cari spray dan background colour tu.. anda boleh gak pakai balance2 cat umah anda.. seeloknya warna putih... hasilnya not badla.. tapi sebaiknya anda guna span jgn guna berus...
3. Kalau susah jugak.. anda carila pinggan2 atau cawan2 anda yang tak bercorak tu... pastu tampal tisu dan varnish dah siap... lagi mudah takyah nak warna bagai... he he...

Oleh sebab itu, saya tak jual... bukan taknak jual sebab ianya akan menambahkan kos anda... yelah warna tu dah sekian harga.. pos lagi... Tapi jika anda nak juga warna tu insyaAllah saya akan usahakan lain kali... Tapi bahan bahan basic/asas ni anda perlu anda... Selamat membeli...

6 comments:

ROHAIZAH NOOR MOHD TAHAR said...

Sy nak. canne nk beli? Sy kat ipoh jgk ni...

wardah mustapa said...

Salam... belian boleh dibuat di link ini http://decoupagetissueonline.blogspot.com/2013/02/decoupage-starter-kit.html

D'Honest Kaseh said...

salam, msh ada jual ke?saya berminat

maziani mohd yusoff said...

Ada tak lg starter kit ni ?

ayunazri said...

As salam msh jual lg ke

asuka suki said...

sis... masih jualkah..? sy berminat nk beli starter kit ni tq...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kerongsang dan Gelang..

Kerongsang dan Gelang..
Jom Tgk kat sini http://kerongsangdangelang.blogspot.com/